Исти студио је, за потребе свог пројекта Chernobyl VR, претходно већ радио 3Dскенирање околине, због чега у игри можемо да очекујемо реалистичан и веран приказ чернобиљског окружења.


Игра је, путем crowd-funding кампање на Kickstarteru, већ прикупила више од 200 хиљада долара.


Радња се одвија више од 30 година након чернобилске катастрофа, која се догодила у тренутку када сте ви били тек млад и занесени физичар који је радио у постројењу електране. У несрећи сте изгубили девојку, због чега се сада се враћате у Чернобиљ да бисте се напокон решили демона прошлости.


Аутори игре обећавају сложену и дубоку причу, препуну заплета и емоција. Они су објавили званични полусатни видео игре из пре-алпха верзије, из кога се може закључити да је доживљај у потпуности погођен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УСКОРО ПРЕМИЈЕРА РУСКЕ СЕРИЈЕ "ЧЕРНОБИЉ": Која је цена лажи


Међутим, будући да је овде реч о видеоигри, не треба се превише хватати за историјску тачност радње и радиоактивне чернобилске околине.


Прву прилику за играње Chernobylitea PC играчи би требало да добију на јесен. Могуће је да ће игра накнадно изађе и за конзоле. Сама игра је најављена још прошле године, пре него што је HBO-ова серија остварила невероватан успех у свету.


Управо зато ће бити занимљиво испратити да ли ће "хајп" око Чернобила захватити и саму игру, и привући играче којима би она иначе прошла испод радара.
(b92.net)