Хуавеј очекује 30 милијарди долара мање приходa у идуће две године

Танјуг

17. 06. 2019. у 22:41

Хуавеј очекује 30 милијарди долара мање приходa у идуће две године

Оснивач Хуавеја Рен Џегфеј AP Photo

Оснивач Хуавеја, Рен ДЖегфеј, саопштио је да ће приходи компаније бити 30 милијарди долара мањи од предвиђених током наредне две године
Оснивач Хуавеја, Рен Џегфеј, саопштио је да ће приходи компаније бити 30 милијарди долара мањи од предвиђених током наредне две године.


Компанија ће смањити капацитете, али амерички потези да се Хуавеју ограничи пословање "неће нас зауставити", рекао је Рен на једном панелу у седишту компаније, преноси агенција АП.

Додао је да Хуавеју никада није пало на памет да ће америчка влада решити да предузме тако широк спектар, како каже, "екстремних мера против компаније".

"Мислим да ће обе стране трпети. Нико неће победити", навео је Рен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МЕНАЏЕР "ХУАВЕЈА" ЗА БАЛКАН: Питање је времена кад ћемо постати највећи!

САД су ставиле Хуавеј на извозну "црну листу", што значи да америчке компаније које желе да продају делове кинеском телекомуникационом диву морају за то да добију одобрење од америчког министарства трговине.

Агенција "Блумберг" је известила у недељу да се Хуавеј припрема за смањење испорука паметних телефона на страна тржишта за 40 до 60 одсто, и да између осталог разматра и одустајање од продаје свог најновијег модела смартфона, Хонор 20.

Како наводи њујоршка агенција, позивајући се на неименоване изворе упознате са дешавањем, уређај ће почети да се продаје у неким деловима Европе, укључујући Британију и Француску, 21. јуна, а руководиоци надлежни за његово лансирање ће можда прекинути испоруке уколико процене да је продаја лоша.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације