Влада немачке покрајине Саксонија-Анхалт објавила је данас планове о затварању своје званичне Фејсбук странице због забринутости око решавања проблема заштите података од стране те компаније.

У саопштењу из кабинета премијера те источне немачке покрајиине подсећа се на једну годину стару одлуку највишег суда Европске уније којом је утврђено да је администратор "фан странице" на Фејсбуку заједнички одговоран с компанијом за обраду података посетилаца, преноси АП.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Немачка упозорава Фејсбук да не прикупља податке корисника

Из кабинета је саопштено да, од те одлуке, Фејбукова европска филијала у Ирској није предузела никакве мере којима би администраторима странице дала увид у њихову обраду личних података.

Они су поручили и да ће ускоро затворити Фејсбук страницу "Saksonija-Anhalt.de" на предлог државног комесара за заштиту података, пошто немачки закони снажно штите приватност података.

Компанија Фејсбук је одбила да коментарише ову одлуку, али је указала на своја ранија саопштења у којима се наводе кораци које је предузела у циљу да употреба података које компанија обрађује буде транспарентнија, наводи АП.