БРИТАНСКИ МЕДИЈИ: Хуавеј послао кући Американце који су радили у Кини

Танјуг

петак, 31. 05. 2019. у 18:42

БРИТАНСКИ МЕДИЈИ: Хуавеј послао кући Американце који су радили у Кини

Фото Depositphotos

Британски Фајненшел Тајмс пише да је технолошки гигант Хуавеј наложио запосленима да откажу техничке састанке са њиховим америчким контактима и да је послао кући велики број Американаца који су радили у седишту компаније у Кини

Британски Фајненшел Тајмс пише да је технолошки гигант Хуавеј наложио запосленима да откажу техничке састанке са њиховим америчким контактима и да је послао кући велики број Американаца који су радили у седишту компаније у Кини.

Ови потези компаније долазе услед ескалације америчко-кинеских тензија везаних за трговину и технологију у којој је Хуавеј постао главна мета, пише ФТ, а преноси агенција АП.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Može li Huaweijev OS zaista da zameni Android?

Лист наводи да је Хуавејев главни стратег за дизајн, Данг Веншуан, рекао да су амерички држављани који раде у одељењу "Истраживање и развој" репатрирани пре две седмице, након што је ова компанија заједно са њених 68 подружница стављена на "црну листу".

У тексту се додаје да је радионаца, која се одвијала у то време, "напрасно завршена, а амерички представници замољени да склоне своје лаптопове, да их искључе са мреже и да напусте просторије компаније Хуавеј".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Osnivač Huaveja: SAD nas neće uništiti

ФТ је навео, позивајући се на изјаву Данга, да ће Хуавеј такође ограничити интеракције између својих запослених и америчких држављана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Goran Mitrović

31.05.2019. 18:50

Pametno. Jeste da posao gube mnogi firmi odani ljudi ali stvari su otišle tako daleko da Huawei ne može biti siguran u svoje zaposlene iz SAD. Čim Tramp može da pritisne jedan Google može i par zaposlenih njihove službe.

неимени

31.05.2019. 19:00

Ослабили влатито "Истраживање и развој" јер све до јуче нису контали ко је Трамп. А сад ће као да развију властити систем. Нек се моле Богу миломе да им Гугл допусти приступ базном Андроиду иначе телефонски део фирме могу да ставе под браву. Ово је била шанса да се у окрену ка ФСФ или нечем сличном. Тада би Гугл и Епл одиста добили по носу. Али Хуавеи изгледа уопште не конта шта такав један развој захтева и колика је помоћ потребна ван саме фирме да би тако нешто успело.

Nomen est omen

31.05.2019. 22:51

@неимени - Ма стварно? Чудо како фирма која обрће милијарде није то предвидела или бар узела тебе за консултанта. Јеси ли им већ послао свој коментар? Од свих проблема у овој ситуацији, софтвер је најмањи...

неимени

31.05.2019. 23:34

@неимени - Ти јеси у праву. Ако их АРМ затегне онда су стварно готови. Мада не верујем да ће бити потребно. Да имају памети ступили у контакт са ФСФ и добили би светски вредне програмере да раде на њиховом новом софтверу. Али онда би АРМ засигурно ступио у акцију. Живи били па видели на шта ће ово изаћи. Пре њих је велики ЗТЕ капитулирао и растерали су компетно руководство фирме знајући камо их санкције воде.

realist.

31.05.2019. 19:32

Njih treba od sbakud tetati kuci da se nauce da postuju I druge narode a ne samo da ubijaju I pljackaji

Један из Братства

13.06.2019. 22:30

Битно је да је овај неимени стручни аналитичар и зна боље од људи у Хуавеју како треба. Само они тамо нису чули за њега.