САН ФРАНЦИСКО - Компанија Леново је на форуму Acelarate 2019 представила први рачунар са склопивим дисплејом, пренео је портал Venturebeat.

Склопиви рачунари, тј. лаптопови наравно одавно постоје, али овде је реч о савитљивом екрану сличним моделима телефона Самсунг Галакси Фолд и Хуавеј мејт икс.

Из Ленова поручују да овде није у питању замена за паметни телефон, већ кажу да ће иновација заменити лаптоп. "Ми видимо овај производ као замену за лаптоп, и верујемо да ће овај производ отворити нове могућности", рекао је маркетиншки директор Ленова Том Батлер.

Наводи се да производ за сада нема име нити му је одређена цена. Кинеска мултинационална компанија протекле три године ради на развијању прототипа рачунара назива Think Pad, који изгледа попут склопивог телефона, али на много већој површини.

Овај уређај Леново планира званицно да представи 2020. године као део његовог Think Pad X1 премиум бренда. Циљ је врхунски производ који ће бити рачунар своје врсте, а не додатак или секундарни компјутер као што је таблет. Представљени моделће имати могућност да се склопи на величину обичне књиге.