Форд направио колица за куповину с аутоматским кочењем (ВИДЕО)

Новости онлине

29. 04. 2019. у 12:54

Форд направио колица за куповину с аутоматским кочењем (ВИДЕО)

Print screen Youtube

"Форд" већ неко време примењује своју аутомобилску експертизу како би створио неке забавне уређаје
"Форд" већ неко време примењује своју аутомобилску експертизу како би створио неке забавне уређаје као што су паметан кревет са покретном траком и кућица за псе са noise-cancelling технологијом. С тим на уму, не изненађује да њихов следећи изум долази у облику редизајнираних скромних колица за куповину која можемо пронаћи у супермаркету.

То су колица са аутоматским кочењем које се заснива на Pre-Collision Assist технологији (систем помоћи у спречавању судара), а која је у овом случају намењена да спречи стварање било каквог нереда у супермаркетима.

Да подсетимо, ова технологија користи предње камере и радар за откривање објеката испред аутомобила и приморава возило да закочи ако возач не обрати пажњу на упозорења.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Отворена фабрика у којој роботи производе регистарске таблице

То би значило да уколико и ваша деца воле да користе колица у продавницама као скејтборд или уколико се сама колица откотрљају на паркингу, сензор може да детектује објекте на путу и ​​полако закоче колица.

"Форд" је у изјави мало неправедно оптужио децу за незгоде у колицима. „Деца воле да копирају одрасле, када гурну колица, у њиховој глави то је као да се налазе за воланом аутомобила, са дугим, широким пролазима супермаркета као њиховом тркачком стазом“, пише компанија. То је сасвим тачно, али одрасли пођеднако могу да допусте да се напуњена колица откотрљају у паркирани Ф-150 док они рецимо траже кључеве по торби.

Видео приказује систем који ради скоро савршено, има глатко кочење како би се спречиле незгоде с послаганим воћем, несретним купцима и ''мустангом''. Треба напоменути да је ово само прототип, као и претходни "Форд" интересантни изуми, и сумњамо да ћемо их виђати како их супермаркети усвајају. Ипак, ово је забаван прототип и лукав маркетиншки потез ''Форда''.(PC Press)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације