БАШ као и називи домена, добра и памтљива корисничка имена на Инстаграм-у брзо се разграбе, будући да функционишу по принципу "ко рано рани, добро име граби." Проблем је у томе што је компанија почела да крши то златно правило брзе креативности, а у тренутку када је преотела име од "обичног" корисника да би га уступила британској краљевској породици.

Наиме, ради се о кориснику Кевину Кејлију који је протекле три године на Инстаграму био @sussexroyal. Корисничко име инспирисано је фудбалским клубом Reading FC, који је познат и као Royals, те чињеницом да Кевин живи у западном Сасексу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Краљица почела да користи Инстаграм, објавила прву фотографију

Све је било у реду док једног дана није открио да његовог профила нема, а да је име додељено војводи и војвоткињи од Сасекса. И Инстаграм се огласио поводом овог проблема, те као објашњење навео то да је Кевинов профил био неактиван неко време, што им је дало за право да име доделе активнијим корисницима који су истовремено и аристократија.

Чини се да Кеилеy није превише узнемирен новонасталом Инстаграм ситуацијом, па се претпоставља да се о његовом проблему не би ни говорило да, стицајем околности, име није отишло у краљевске руке.


Аутор:PC Press