''Јутјуб'' је додао платформу за проверавање чињеница, која ће се појављивати сваки пут када корисници претражују контроверзне теме.

Текстуална поља ће се појављивати у врху резултата претраживања, те ће нудити информације које долазе од поузданих партнера, а како би се спречавало ширење дезинформација.

Опција ће се прво појавити у Индији, а на хинди и енглеском језику, да би након тога стигла и до корисника у другим деловима света.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ''Гугл'' креирао апликацију за описмењавање (ВИДЕО)

Опција се неће односити на појединачне садржаје, будући да би за то било потребно много више ресурса и људске радне снаге, већ ће важити за групе контроверзних тема у оквиру којих се обично деле погрешне информације.

Текстови који нуде чињенице мораће прво да прођу низ провера да би стигли до резултата претраживања, и да би корисницима понудили изворе тачних информација у вези са темама око којих се често спекулише.

''Јутјуб'' је последњих година направио низ измена, а као део борбе против видео садржаја који шире лажне вести, те креатора чије контроверзне активности доприносе глобалном незнању.

(PC Press)