Фејсбук пред великим заокретом, Закерберг објавио планове

Танјуг

07. 03. 2019. у 10:52

Фејсбук пред великим заокретом, Закерберг објавио планове

Марк Закерберг AP Photo

Извршни директор Фејсбука се освернуо на проблеме са заштитом приватности и најавио стратешке промене на платформи
Марк Закерберг обећао је да ће стратешким заокретом претворити Фејсбук у платформу пажљивију према приватном животу корисника, усмерену на поверљивост.

Прочитајте још:''Месинџер'' добио ''дарк мод''

Фејсбук мора постати уједињена мрежа усмеренија на приватне размене, за разлику од објаве ''постова'' које може прочитати велики број људи, и на формате типа ''прича'' које се бришу након 24 сата.

"Када мислим о будућности интернета, мислим да ће платформа за комуникације усмерена на ''приватно'' постати још важнија од данашњих отворених платформи", оценио је Закерберг и најавио да намерава да омогући сигурна онлајн плаћања.

Прочитајте још:Да ли ће Закерберг коначно испунити прошлогодишње обећање?

"Та промена одговара новим укусима корисника. Данас већ видимо да су приватне поруке, ''приче'' и мале групе најбрже растући онлине формати комуницирања", написао је Закерберг у посту објављеном на свом Фејсбук зиду.

Извршни директор Фејсбука намерава технички да уједини мрежу с њеним осталим апликацијама Messenger, Инстаграм и WhatsApp, пренео је портал Index.hr.

Убудуће ће бити могуће директно размењивати поруке путем тих мрежа које ће моћи да шифрују податке, што је данас могуће само на WhatsApp-у.

"Иако тренутно нисмо високо на лествици по заштити приватности, развићемо услуге које људи стварно желе", гарантовао је Закерберг.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације