Google Translate увео визуелно превођење за још 13 нових језика

Новости онлине

12. 10. 2018. у 17:15

Google Translate увео визуелно превођење за још 13 нових језика
Апликација Google Translate добила је подршку за још 13 нових језика, а са којих ће текст моћи визуелно да се преводи уз помоћ камера на паметним телефонима
Апликација Google Translate добила је подршку за још 13 нових језика, а са којих ће текст моћи визуелно да се преводи уз помоћ камера на паметним телефонима.

Google је визуелно превођење донео на Транслате апликацију још 2015. године, те је тада подржавала 27 језика, а највише се користи за превођење текстова који се налазе у оквиру менија у ресторанима, те на различитим саобраћајним и другим знаковима, а у реалном времену, што значајно олакшава комуникацију и сналажење.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Google translate и за фотографисане текстове и аудио прилоге

Међу најновијим језицима нашли су се и punjabi, бенгали, вијетнамски, thai, гујарати, kannada, непалски, тамилски, телугу и malayalam, па се укупан број језика попео на чак 50.

Корисници ову опцију могу да пронађу у оквиру Транслате апликације, а ако кликну на иконицу која приказује камеру, која ће их потом информисати о томе на који начин да фотографишу текст за који желе да буде преведен на језик који разумеју.


(PC Press)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације