ДОБАР однос цене и квалитета - кључне су карактеристике кинеске компаније Xiaomi ("Шаоми"), која је од ове године озваничена и на српском тржишту. Њихови паметни телефони одликују се MIUI, једним од најоптимизованијих Android оперативних система на тржишту доступним и на српском језику.

Он поседује јединствене могућности као што су опције два независна телефона на једном уређају са потпуно независним апликацијама какве су "Вајбер" и "Вотсап", заштиту од вируса и крађа, коришћење две апликације истовремено на екрану и још много тога.

Модел Mi A1, заједнички пројекат компанија "Шаоми" и "Гугл", већ је доступан на српском тржишту и одликује га најсавременији дизајн. Још један од модела који ће се наћи у продаји је Xiaomi Redmi Note 5A, приступачан телефон са напредним функцијама. Кошта 18.499 динара, има екран од 5.5 инча, 2 GB RAM меморије, и камеру од 13 Mpx.

Доста се очекује и од модела Note 5A Prime (24.999 динара), за који корисник добија 3 GB интерне меморије, процесор са осам језгара и изузетну предњу "селфи" камеру од 16 Mpx.