Магазин PC PRESS је данас у Скупштини града доделио признања и награде најбољим српским сајтовим, блоговима и онлајн апликацијама у 2015. години. Ово је 19. пут да жири, али и читаоци, часописа за професионалну примену рачунара, који постоји безмало 21 годину, додељује ова вредна признања.

Главне награде су добили - у категорији "Вести и информације" сајт телевизије Н1, у категорији "Сервиси" сајт helloworld.rs, "Е-маркет" nonstopshop.rs, "База знања" edukacija.rs, "Модерна породица" bebac.com, "Слободно време" krstarica.com, "Блог" amitzdulniker.com, "Друштвене мреже" youtube.com/user/Yasserstain, "Мобилне апликације" Теленор банка. Специјалну награду публике је добио сајт P. S. Fashion, а Специјалну награду RNIDS-a портал еУправа.

Апликација "Вечерњих новости" се нашла на списку оних који су добили признања у категорији мобилних апликација. Иначе, ради се о савременом програму уз помоћ кога корисници, поред најновијих вести, могу видети текстове, фото галерије, занимљиве видео записе, хороскоп, временску прогнозу, курсну листу која има уграђен калкулатор валута... Као и на сајту novosti.rs, текстови на апликацији могу се читати и на ћириличном и латиничном писму. Све информације и садржаји ногу се делити на друштвеним мрежама.

Наша апликација је једна од ретких која је развијена за три највише коришћена оперативна система - Android, iOS i Windows 8.

Апликацију је развила фирма "Tehnicom solutions" из Београда, а барем једном месечно се појави и нова, усавршенија, верзија овог програма, што говори да се на њеном развоју непрестано ради.