PayPal од данас доступан у Србији

Taнјуг

уторак, 14. 04. 2015. у 16:58

PayPal од данас доступан у Србији
Сервис за електронска плаћања PayPal од данас је доступан грађанима у Србији који купују преко интернета, као сигурнији начин онлајн плаћања, посебно приликом куповине на страним интернет страницама
БЕОГРАД - Сервис за електронска плаћања PayPal од данас је доступан грађанима у Србији који купују преко интернета, као сигурнији начин онлајн плаћања, посебно приликом куповине на страним интернет страницама.

"Вреднујемо и ценимо величину могућности за српску интернет трговину. Глобално, 2014. године трговина са иностранством преко сервиса PayPal је чинила скоро четвртину износа плаћања компанија те године. Захваљујући томе што све више људи има поверење у сервис PayPal и да реализује плаћања из иностранства, фирме у Србији имају сјајне могућности да повећају продају", каже извршни директор PayPal-а за Средњу и Источну Европу, Дамиен Периллат.

За компаније систем PayPal је једноставан за конфигурацију и руковање и нуди приступ стотинама милиона власника рачуна PayPalу целом свету.

Сервис плаћања преко PayPal-а никад не даје приступ финансијским подацима купаца при обављању трансакције и нуди заштиту за купце како би помогао да се врати део средстава у случају проблема посебно у ситуацијама када је плаћање према особи коју не познају, наведено је у саопштењу.

Према истраживању потрошача, које је спровела агенција Ипсос Вантис, 41 одсто купаца из кључних тржишта у Европи користи PayPal при куповини на страним интернет сервисима.

У Чешкој, Грчкој, Мађарској, Румунији и Пољској продавци који примају плаћања преко PayPal-а су повећали вредност куповина од купаца из иностранства у просеку за 48 одсто у првој половини прошле године у односу на исти период 2013.године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)