Пејпал и у Црној Гори

Танјуг

18. 06. 2014. у 22:06

Пејпал и у Црној Гори
Један од најпознатијих сервиса у свету за плаћање преко интернета Пејпал је доступан и у Црној Гори

ПОДГОРИЦА - Један од најпознатијих сервиса у свету за плаћање преко интернета Пејпал од данас је доступан и у Црној Гори.

Црногорско Министарство за информационо друштво и телекомуникације саопштило је да је увођење Пејпала, као система за електронско плаћање, веома важно за грађане те земље, али и шанса за привреднике да искористе све могућности електронског пословања и трговине преко интернета.

Како преноси портал Cdm.me, Министарство за информационо друштво и телекомуникације се још 2009. године обратило компанији Пејпал са захтевом за укључење Црне Горе у њихов систем плаћања путем интернета.

"Након интензивне комуникације са представницима ове компаније и достављања неопходне документације којом се недвосмислено потврдило да не постоје законске препреке за увођење овог система, констатовано је да су испуњени сви предуслови за несметано функционисање Пејпал система и Црна Гора се од данас налази на листи држава у којој може да се користи овај сервис", навели су из црногорског ресорног министарства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације