ВАШИНГТОН - Суоснивач компаније "Мицрософт" Бил Гејтс открио је у интервјуу листу "Телеграф" да је послао последње писмо покојном газди "Аппле" Стиву Джобсу које је он чувао крај узглавља, пренели су данас француски електронски медији.

Гејтса и Джобса су често представљали као ривале, чак непријатеље, али односи међу њима нису били такви.

У разговору за "Телеграф", суоснивач "Мајкрософта" је открио да је проводио много времена у друштву Джобса током године пре његове смрти.

"Проводили смо буквално сате евоцирајући успомене и разговарајући о будућности", рекао је Гејтс, додајући да је послао опроштајно писмо Джобсу мало пре његове смрти.

"Рекао сам Стиву колико може да се осећа срећан због онога што је остварио и компаније коју је изградио, писао сам му о његовој деци, коју сам познавао", навео је Гејтс.

"Додао бих да то није био чин помирења, јер није било потребе за успостављањем мира, ми нисмо били у сукобу, правили смо одличне производе и конкуренција је увек била позитивна, није се радило о извињењу", закључио је Гејтс.

Након смрти Джобса и објављивања његове биографије коју је написао Волтер Ајсаксон , Джобсова супруга је контактирала Гејтса да би му рекла да биографија не приказује узајамно поштовање које је постојало између њега и Джобса и да је Джобс ценио његово писмо и чувао га поред свог кревета.