Херцеговци кроје трасу Јадранско-јонске магистрале

Д. Ц.

четвртак, 09. 07. 2020. у 06:48

Херцеговци кроје трасу Јадранско-јонске магистрале

Митровић и Ћурић Фото: Д. Цураћ

Министар транспорта БиХ Војин Митровић састао се са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем
МИНИСТАР комуникације и транспорта БиХ Војин Митровић састао се са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем, а тема састанка у Требињу била је траса будуће Јадранско-јонске магистралекроз РС. У опцији је пет понуђених решења за њену изградњу, која својим делом пролази и кроз територију Града Требиња.

- До краја 2020. треба да се усагласи траса, а осим Републике Српске, морамо имати неопходну сагласност Федерације БиХ, Хрватске и Црне Горе. Верујем да ускоро можемо постићи договор. Федерација БиХ ће финансирати свој део трасе, а РС свој. Предуслов за финансирање је усаглашавање будуће трасе - рекао је Митровић.

Град Требиње, али и остале локалне заједнице из Херцеговине припремају свој предлог за пут, који треба да споји БиХ са ауто-путем са Хрватском и Италијом, односно са Црном Гором, Албанијом и Грчком.

Када је у питању подручје Требиња, понуђене деонице пролазе кроз Попово поље, преко Требињских брда и Зубаца.

ОД ИТАЛИЈЕ ДО ГРЧКЕ

ЈАДРАНСКО-јонски ауто-пут је део истоименог коридора дужине око 1.110 километара, који пролази кроз седам земаља - Италију, Словенију, Хрватску, БиХ, Црну Гору, Албанију и завршава у луци Игуменица у Грчкој.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације