Велико интересовање родитеља за “Поносне картице 2020 - цена минус за 3+”

Д. ЛАЛИЋ

среда, 08. 07. 2020. у 23:33

Велико интересовање родитеља за “Поносне картице 2020 - цена минус за 3+”
- Регистровано око 920 породица, али тај број се свакодневно увећава, каже Драган Дакић
Од када је Фондација „За живот“ почела са реализацијом пројекта „Поносне картице 2020 – цена минус за 3+“ влада велико интересовање родитеља. Регистровано је око 920 породица али тај број се свакодневно увећава јер пристижу нове пријаве, каже за Новости Драган Дакић, председник Управног одбора Фондације „За живот“.


С обзиром да велики број поносних родитеља троје или више деце није успело да заврши пријаву електронским путем, ипак је омогућено подношење пријава у канцеларији поштујући све епидемиолошке мере, наводе у овој Фондацији. - Настојали смо да поносним мајкама које су чекале у реду и којих је било заиста много да обезбедимо освежење, помоћ око пријавних образаца и сва појашњења у вези поносне картице, наредних корака ка њеном добијању, роковима и сл.


Такође, будуће кориснице смо информисали и о другима аспектима пројекта од којих је једна од најзначајнијих сарадња са ЈУ Центром за образовање одраслих која би требала да запосли незапослене или да преквалификује недовољно плаћене родитеље и тако им повећа куповну моћ и реши социјална питања, објашњава Дакић.


Како наводе у Фондацији “За живот” ради се много и укључен је велики број стручњака из неколико области. - Потписивање уговора са привреним субјектима, регистровање корисника и прављење одговарајућих база изискује десеточасовни ангажман сваког дана у чију структуру улазе стручни послови у вези припреме и израде уговора, преговори око уговорних услова и технички послови а што је све са наше стране волонтерски.


Осим тога, активности на реализацији пројекта су праћене значајним трошковима које сносимо из личних средстава. Радосни смо што родитељи троје и више деце цене наше напоре да свима буде боље те одговорно преузимају свој дио посла око пријаве и регистрације, каже Дакић за наш портал.Он још наглашава да им је од велике помоћи била и донација Фабрике обуће Бема захављујући којој су успели да покрију техничке трошкове у прошлом месецу као и да бесплатно штампају пријавне образце за мајке које су подносиле пријаве у канцеларији Фондације.


У процесу израде је и веб апликација која треба да обједини информације корисницима где имају и колике попусте са Поносним картицама као и да омогући привредним субјектима који учествују у пројекту да изврше проверу аутентичности картице.


- Очекујемо да ће веб апликација бити спремна око 15.07.2020. године након чега ћемо моћи извршити поделу картица. Посебно смо срећни што смо успели да постигнемо договор са нашим партнерима Покрет за децу 3+ из Чачка да Поносна картица из Српске важи и у Србији и обратно. Грађани Републике Српске ће моћи ову погодност да користе у пуном капацитету од 2021. године, наводи Дакић.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације