Судар камиона и аутобуса на Мањачи, повређено пет особа (ФОТО)

О. МАТАВУЉ

уторак, 07. 07. 2020. у 09:53

Судар камиона и аутобуса на Мањачи, повређено пет особа (ФОТО)

Фото: Ватрогасна бригада Бањалука

Возач аутобуса и путник из Бањалуке тешко су повређени
ВОЗАЧ аутобуса Љубиша Радаковић (34) и путник Драгослав Живковић (64) из Бањалуке тешко су повређени, а три особе су задобиле лакше повреде у судару камионске приколице и аутобуса у месту Кола код Бањалуке.

Радаковић и Живковић превезени су у УКЦ РС и обојици су констатоване тешке повреде доњих екстремитета, односно отворени преломи ногу. У Ургентни центар примљени су и путници Г. М. (46) и Г. М. (27), којима су констатоване лакше повреде.

У ПУ Бањалука наводе да се незгода догодила у 7.50 на регионалном путу Бањалука - Чађавица на Мањачи.

- У незгоди су учествовали Г. Ј. са камионом "даф" и Љ. Р, који је управљао аутобусом. Повређено је пет особа, које су лекарски збринуте - каже портпарол ПУ Бањалука Данијела Мучибабић.

Очевици причају да је камионска приколица ударила у предњи део аутобуса, након што је Г. Ј. нагло закочио.

- Камион је из Бањалуке ишао према Мањачи. У великој кривини, на низбрдици, возач је нагло закочио јер је испред њега био заустављен аутомобил који је скретао на бочни пут. Услед кочења приколица је заплесала по путу и ударила у аутобус који је наишао из супротног смера - причају очевици.

Они кажу да је приколица ударила у предњи део аутобуса, тачно у возача и путнике који су седели иза њега.

- То је био језив призор. Возач је имао отворени прелом. Нога му је дословно висила на кожи. Слично је и са путником који је седео иза њега. Крви је било свуда. Људи су били у шоку - кажу очевици несреће.


ВАН ОПАСНОСТИ

У УКЦ РС наводе да су Љубиша Радаковић и Драгослав Живковић задобили тешке повреде доњих екстремитета и налазе се ван животне опасности.


ЖЕНА ВОЗАЧ БЕЗ ОДГОВОРНОСТИ

ОЧЕВИЦИ су огорчени на возача аутомобила, односно жену, која се након судара није зауставила. Појашњавају да је, док је путницима указивана помоћ, она вратила на место незгоде, али се опет није зауставила.

- Народ је викао на њу и возач камиона је записао њене таблице - кажу очевици.

Међутим, у ПУ Бањалука наводе да њене одговорности нема, јер се придржавала свих прописа и није била учесник незгоде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације