Општина Угљевик помаже неразвијене делове према ФБиХ: МИЛИОНИ за путеве

Novosti Online / В.Митрић

недеља, 05. 07. 2020. у 23:07

Општина Угљевик помаже неразвијене делове према ФБиХ: МИЛИОНИ за путеве

Фото: В. Митрић

У Месној заједници Мезграја-косе у току је реконструкција локалног пута за шта се локална власт „испрсила“ са 60.000 КМ
У Месној заједници Мезграја-косе у току је реконструкција локалног пута за шта се локална власт „испрсила“ са 60.000 КМ, а истовремено и здање за верске потребе, н сеоском гробљу, које ће да коштати 70.000.


Ово село је, у правом смислу, див јунак минулог рата, јер су и борци били на положајима и људи овде живели на првој линији фронта.У овом селу је, поред осталих, стасао угледни теолог, духовник и културни посленик РС, Предраг Пеђа Вујевић.


Начелник Угљевика Василије Перић присуствовао је извођењу радова на рубном делу општине и рекао да је, у овој години, реконструкцију и изградњу нових путева, намењено два милиона КМ.


- То су неки од корак који ће побољшати квалитет живота становника нашег краја и допринети бољем и квалитетнијем коришћењу пољопривредног земљишта и шума. Угљевик је познат воћарски крај и важно је да воћари и пољопривредници имају добар приступ воћњацима и обрадивим површинама -каже новинарима.


Прочитајте још: У Угљевику власт дели БЕСПЛАТНО улазнице за базен ученицима


У Мезграјса-косе,својеверемено, био је рудник, који су комунисти, из само њима знаних разлога затворили.Прича се да су рудари били јако сложни, солидарни и посвећени једни другима без обзира на веру и нацију, па су, као такви, представљали опасност властима, ало се за било шта, удружени тако лепо, „дигну“.

- Овде ћемо радити и расвету, а у претходном периоду улагано је доста у ову месну заједницу од путне инфраструктуру до изградње здања подручне школе. Урадићемо каптирање нових извора воде како бисмо омогућили још боље снабдевање водом- прича Перић.


Мештанин Иван Тодоровић захвалио је начелнику Перићу на подршци и рекао да у овом делу угљевичке општине живи 127 домаћинстава.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације