Пресуда узгајивачима марихуане у РС: Дилерима 15 и по година!

О. МАТАВУЉ

петак, 03. 07. 2020. у 22:15

Пресуда узгајивачима марихуане у РС: Дилерима 15 и по година!

ОТКРИВЕНА Савремена лабораторија за узгој сканка/МУП

Пресуда узгајивачима марихуане у највећој лабораторији коју је МУП РС открио
ОКРУЖНИ суд у Бањалуци осудио је Санела Шеранића (33) и Деана Ђајића (30) из Бањалуке, и Данијела Трнинића (37) из Костајнице на 15 и по година затвора због узгоја марихуане у једној од највећих лабораторија које је МУП РС открио.

Појединачно гледано, Шеранић је осуђен на шест и по година затвора, Трнинић је добио пет и по, а Ђајић три и по године. Поред трговине дрогом, Шеранић и Трнинић су осуђени и за неовлашћено поседовање оружја, односно 850 грама експлозива и аутоматске пушке.


У пресуди се наводи да су они од фебруара до јула прошле године узгајали марихуану у изнајмљеној хали у Трну код Лакташа. Халу су претворили у специјализовану лабораторију за узгој дроге, са најсавременијом опремом, у којој је полиција открила 756 стабљика индијске конопље. Биљке су биле високе између 120 и 210 центиметара, а откривено је и 1,8 килограма осушене марихуане, те експлозив и оружје.

Шеранић и Трнинић осуђени су што су од 2018. узгајали марихуану у кући у Улици Јанка Веселиновића, где су откривена још 62 грама марихуане. И Ђајић је имао посао "са стране" и марихуану је узгајао у поткровљу куће у Бањалуци, где је откривена мини-лабораторија и 240 грама суве "траве".


Лабораторија за узгој марихуане налазила се у Трну код Лакташа. У пресуди се наводи да је халу, која има око 600 квадратних метара, Шеранић унајмио од власника Биг радија и некадашњег кандидата за градоначелника Бањалуке Љубише Буце Крагуља, који није имао појма у које сврхе је хала коришћена.

Занимљиво је да је Шеранић уговор о закупу склопио помоћу лажног словеначког пасоша на име Сретко Рожић из Љубљане. Током суђења Крагуљ је посведочио да му је речено да ће се хала користити за рециклирање пластике, те да ће у њој радити фирма из Словеније. Месечна закупнина хале је износила 3.000 КМ, а Крагуљ је у судници Шеранића препознао као човека који му се представио као Сретко Рожић из Љубљане.

Лабораторија у Трну откривена је 15. јула прошле године у полицијској акцији "Уникат", када су оптужени и ухапшени. Осим дроге и оружја полиција је тада запленила још 30.569 евра и 2.200 франака.


ПРИЗНАЊЕ КРИВИЦЕ


У ПРЕДМЕТУ "Уникат" раније је на три године и десет месеци затвора осуђен Ненад Драгишић (31), који се нагодио с тужилаштвом и склопио споразум о признању кривице. Занимљиво је да је и он имао двоструки идентитет, и личну карту Србије на име Марко Кецман, коју је издала ПУ Сремска Митровица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације