Педофилима 20 година затвора

Novosti Online / О. М.

петак, 03. 07. 2020. у 15:36

Педофилима 20 година затвора

Илустрација / Фото: Depositphotos

Којо Николић (59) и Спасоја Видаковић (45) из Лопара осуђени су у Окружном суду у Бијељини на укупно 20 година затвора због обљубе малолетне девојчице
Којо Николић (59) и Спасоја Видаковић (45) из Лопара осуђени су у Окружном суду у Бијељини на укупно 20 година затвора због обљубе малолетне девојчице.


Како је саопштено из бијељинског суда Николић је осуђен на јединствену казну од десет и по, а Видаковић на девет и по година затвора због кривичних дела обљубе са дететом млађим од 15 година, те упознавања деце с порнографијом.


У изречену казну урачунато им је време проведено у притвору од 23. јула 2019. до 1. априла 2020. године. Одлуком Врховног суда РС тада су обојица пуштена на слободу, да би 15. априла та одлука била поништена и они су враћени иза решетака. Након изрицања пресуде притвор је продуженн због такозваног узнемирења јавности и може трајати до 2. априла 2021. године или нове одлуке суда.


Суђење у овом предмету је било затворено за јавност. Због заштите жртве детаљи пресуде нису саопштени. Према оптужници Николић и Видаковић су у октобру 2018. године имали сексуалне односе са тада 14-годишњом девојчицом.


- Видаковић је жртву обљубио у својој кући у месту Пирковци, а Николић у месту Лабуцка у општини Лопаре - наводило се у оптужници.


Малолетна жртва је након откривања целог случаја измештена из породице и смештена у једну од сигурних кућа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације