Патријарху Павлу пешачка зона у Бијељини

В. МИТРИЋ

петак, 03. 07. 2020. у 13:30

Патријарху Павлу пешачка зона у Бијељини

Будуће шеталиште посвећено патријарху Павлу Фото ГУ у Бијељини

Локална самоуправа решава саобраћајне проблеме у центру града
УЛИЦА патријарха Павла, која од Трга краља Петра Првог Карађорђевића - поред манастира посвећеног Светом Василију Острошком - води до Градског парка, како је најавио градоначелник Бијељине Мићо Мићић, ускоро ће бити поплочана и претворена у савремену пешачку зону.

Циљ Градске управе и Одељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине је да што више јавних површина буде прилагођено потребама пешака.

- Желимо да суграђанима обезбедимо више простора за шетњу, али и за вожњу бицикала и рекреацију. Улица патријарха Павла ће бити поплочана током актуелне грађевинске сезоне, пројекат је завршен, али још анализирамо да ли би нека друга подлога била најприхватљивија од гранита, на пример - објашњава Мићић, и најављује да ће станарима бити омогућен прилаз аутомобилима до њихових зграда, а исто ће важити и за свештенство Епархије зворничко-тузланске.

Неће бити заборављенни ни хотел, банке и друге фирме којима ће бити омогућено снабдевање - све уз поштовање режима пешачке зоне, јер ће улица бити затворена.

Иначе, у бијељинској Градској управи увелико анализирају и остали саобраћај у централној зони, те интензивно размишљају о промени режима кретања у појединим улицама, да би смањили актуелне гужве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације