Биланс короне у РС: Двоје умрло, а вирус потврђен код још 40 особа

Novosti Online / С.М.

недеља, 28. 06. 2020. у 12:33

Биланс короне у РС: Двоје умрло, а вирус потврђен код још 40 особа

Илустрација / Фото: Д. Поздеровић

Укупан број умрлих се попео на 124
Од поседњег извештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у поседња 24 часа, у Институту за јавно здравство РС ,УКЦ РС и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 280 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 40 особa у Републици Српској.Ради се о 10 мушких и 30 женских особa, од којих је шест млађе, 30 средње и четири особе старије животне доби. Према месту пребивалишта, 14 особа је из Љубиња, 13 из Билеће, три из Лакташа, по две из Приједора и Мркоњић Града и по једно из Бањалуке, Козарске Дубице, Требиња, Источне Илиџе, Новог Града и Теслића.


Већина новозаражених су радници фабрике за прераду рибе код Стоца у Федерацији БиХ. Хигијенско епидемиолошке службе домова здравља Љубиње и Билећа, у сарадњи са Регионалним центром Института за јавно здравство РС из Требиња, предузимају све неопходне епидемиолошке мере на сузбијању ширења вируса.


У последња 24 часа, Институту за јавно здравство РС пријављена су и два смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о два мушкарца, средње и старије животне доби из Теслића и Приједора, са удружениим обољењима.


До сада је у Републици Српској потврђено 2.201 случај вируса корона, а преминулo је укупно 124 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона. У РС , од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.315 особа, а тестирано је укупно 36.374 особa.Укупан број хоспитализованих у РС је 131.


Прочитајте још: Све мере на снази до 6. јула: Пораст броја заражених у РС


Укупан број лица код којих је тест позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 177. У Републици Српској под здравственим надзором тренутно jе 2.309 особa, а надзор је завршен код 36.677 особа.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације