Социјалистичка партија Српске данас ће у Бањалуци са још девет политичких субјеката потписати коалициони споразум о међусобној сарадњи на предстојећим локалним изборима. Први човек бањалучког СПС Саша Кондић истакао је да ће ова партија у пуном капацитету дати свој допринос развоју и напретку Бањалуке, те да исто очекују и од партнера.


- СПС верује у ову коалицију, сматрамо да заједничким радом можемо постићи много тога и спремни смо да дамо свој пуни допринос у будућем дјеловању. У Бањалуци нас очекује још много посла и уверени смо да ћемо уз вредан рад постићи резултате које од нас очекују наши суграђани, истакао је Кондић за Новости.


Он је додао да Социјалисти у Бањалуци представљају нову енергију на политичкој сцени, као и да од коалиционих партнера очекује да заједно проводе политику рада и резултата.


- СПС је у Бањалуци за мање од два месеца добио преко 2000 нових чланова, младих људи који воле овај град и који представљају нову енергију на политичкој сцени. Знамо да ћемо имати одличне резултате, а ту исту енергију желимо да унесемо у резултате коалиције. Ту енергију желимо да усмеримо на даљи развој Бањалуке и зато је важно да се међусобно уважавамо и да сарађујемо у пуном капацитету, а не само формално. Спремни смо да преузмемо и одговорност и иницијативе, као и да предложимо кандидате за одговорне позиције. Коалиционе партнере видимо као сараднике у веома одговорном послу и ту је врло важно међусобно поштовање и поверење као да наши потписи и договори не буду само декларативни, него да их прате дела и резултати,рекао је Кондић.


Прочитајте још: Нови политички субјекат у РС: Почела са радом Социјалистичка партија Српске – СПС


Као новоформирани политички субјекат, СПС бележи можда и највећи раст од свих политичких субјеката у Српској, што је посебно изражено у Бањалуци. Сходно резултатима истраживања јавног мнења и рејтингу, у СПС очекују да ће након локалних избора бити друга највећа партија у Бањалуци. С обзиром на прилично велике шансе да та очекивања потврде и на предстојећим изборима, СПС би између осталих припале позиције заменика градоначелника или председника Скупштине града.


Споразум о међусобној сарадњи на изборима у Бањалуци потписаће председници Градских одбора СНСД, СПС, ДНС, ДЕМОС, НДП, УС, Партије уједињених пензионера, Полиграфа, СП и Прве Српске демократске странке.