Од последњег извештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у последња 24 часа, извршено је тестирање 435 лабораторијских узорака грађана РС, а нови вирус корона потврђен је код 71 особе.

Ради се о 37 мушке и 34 женске особе, од којих је 18 млађе, 43 средње и 10 особа старије животне доби.

Према месту пребивалишта, 10 особа је из Приједора, осам из Бањалуке, по седам из Котор Вароша и Зворника, по пет из Челинца и Рогатице, по четири из Берковића и Требиња, три из Милића, по две из Билеће, Добоја, Лакташа, Угљевика и Пала и по једна из Бијељине, Градишке, Љубиња, Мркоњић Града, Новог Горажда, Сокоца, Теслића и Власенице.

У последња 24 часа, је пријављен један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу, старије животне доби из Костајнице, са више удружених обољења.

До сада је у РС потврђено 2.161 случај вируса корона, а преминуле су укупно 122 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.307 особа, а тестирано је укупно 36.102 особа.Укупан број хоспитализованих у РС је 113, а са позитивном или благом клиничком сликом илу објектима за изолацију је 177 особа. У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 2.209 особа, а надзор је завршен код 36.642 особа.