У Бањалуци осуђена тројка због шверца наркотика: Дилерима 10 година!

С. МИШЉЕНОВИЋ

петак, 26. 06. 2020. у 19:43

У Бањалуци осуђена тројка због шверца наркотика: Дилерима 10 година!

Фото Д. Поздеровић

Дрогу продавали и малолетницима
СРЂАН Бошков (37), Наил Капо (21) и Амер Исаковић (21) из Бањалуке, осуђени су у Окружном суду у Бањалуци на укупно 10 година и шест месеци затвора због шверца наркотика које су давали и деци и малолетницима. Сва тројица су добила по три и по године затвора, а осуђени су због недозвољене производње и промета опојним дрогама.

Капо и Исаковић осуђени су и за кривично дело омогућавање уживања опојних дрога.

Бошкову је након пресуде продужен притвор. Одбрана оптужених најавила је жалбу на пресуду. Бранилац Капе, Бојан Микановић казао је да му није јасно на основу чега је донета пресуда јер, како је додао, код оптужених није нађена дрога.

Иначе према пресуди, Бошков, Капо и Исаковић су од почетка 2018. до 3. јуна 2019. куповали и препродавали марихуану. Наводи се да су Капо и Исаковић осим тога, деци и већем броју других лица на располагање стављали просторије ради уживања марихуане и спида. Дрогу су продавали по ценама од 10 до 80 марака зависно од количине.

Оптужница терети Капу и Исаковића и да су организовали журке у стану у Бањалуци и на сто стављали наркотике тако да су сви присутни могли да их узму и користе.

Иначе, суђена тројка ухапшена је у акцији "Клуб" бањалучке полиције у којој је почетком јуна било ухапшено 11 особа због сумње да су се бавили шверцом дроге и навођењем на проституцију.


АФЕРА "БИЈЕЛИЋ"

ОСУЂЕНИ Срђан Бошков био је актер афере која је 2003. потресла МУП РС. Полиција је тада приликом пресецања наводног нарко-ланца на Борји код Теслића убила Предрага Бијелића, а Бошкова ранила иако су, како се наводило у истрази, били ненаоружани. Они су наводно учествовали у примопредаји два килограма хероина, али се испоставило да се радило о смеси какаоа и шећера, са примесом кодеина. Бошков је касније привођен због више провала.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације