ПОЛИЦИЈА настоји да открије чија је рука потпалила кућу у приградаском насељу Поље у Дервенти, коју је недавно покушао да опљачка опасан криминалац. Наиме, из Полицијске управе Добој саопштили су да је у четвртак рано ујутру пријављено да „гори породична кућа, власништво И. Б. из Дервенте, који се тренутно налази у иностранству.

- У пожару који су локализовали припадници Територијалне ватрогасне јединице Дервента повређених није било, док је унутрашњост куће делимично изгорела. Рад на расветљавању случаја је у току -н аводено је у саопштењу добојске Полицијске управе.

Новости“ сазнају да се у пламену нашла кућа дугогодишњег гастарбајтера Боре Игњића. Та иста кућа, како смо писали, почетком овог месеца, нашла се на мети познатог бањалучког криминалца Ратка Пантоша (42). На његову жалост он је рањен током пљачке испред куће, па је уместо са пленом, завршио у добојској болници.

Пантошова несрећа је, како се испоставило, била што се намерачио на кућу коју је пазио власников брат Л. И, иначе страствени ловац. Криминалца је хицем из ловачке пушке устрелио у ногу, јер овај није хтео да сачека полицију.

Извор „Новости“ упућен у овај случај тврди да већ први налази увиђаја потрврђују да дилеме нема да је пожар подметнут.

- Јасно је да је, између осталог, запаљен намештај. Потом су се пламен и дим винули према крову куће. Срећа је да су брзо и ефикасно дејстовали ватрогасци, јер би се кућа убрзо засигурно претворила у згариште - казује наш извор.

ГРАЂАНИ УЗНЕМИРЕНИ

ПОНОВНИ инцидент је додатно узнемирио и шокирао мештане Поља и Дервенте.

-Страшно је да се један те исти дом за непун месец дана у два наврата нађе на мети криминалаца и душмана. Очекујемо да полиција што пре расветли случај, као и да открије ли су пљачка и паљевина повезани. Мистерија је већа имајући у виду да се одмах посумњало да је вишеструки бањалучки криминалац у Дервенти имао свог такозваног типера, односно саучесника.

Ратко Пантош се, иначе, по одлуци Основног суда у Дервенти, налази у једномесечном притвору. Кућепазитељ Л.И. након саслушања пуштен је на слободу, али му је одузета ловачка пушка из које је устрелио опасног провалника.