ПОЛИЦИЈА настоји да расветли јутрошњу експлозију у Прњавору у којој је, према незваничним информацијама, покушао да се убије 86-годишњи старац. Повређени Прњаворчанин је колима хитне помоћи пребачен и збринут у Универзитетско клиничком центру Републике Српске у Бањалуци.

Полиција се још није огласила по овом случају, а у току је увиђај који треба да дефинитивно утврди да ли реч о покушају самоубиства или несрећном случају.

Новости“ незванично сазнају да је, јутрос нешто после 7 часова, у приградском насељу у Улици Душка Трифуновића, активирана ручна бомба-кашикара. Експлозија је одјекнула у приземљу домаћинства у којем је живео старац.

- У први мах смо помислили да је реч о експлозији плина. Тек касније један од чланова домаћинства је утврдио да је стари комшија, наводно, покушао да се убије. Нико не зна зашто је дигао руку на себе - причају шокирани мештани у Улици Душка Трифуновића.

Према првим проценама, старац је прошао са тешком повредом руке, али да његов живот није угрожен.

На лицу места нашли су се и ватрогасци, али није било потребе за њиховом интервенцијом. На предулазу куће причињена је већа материјална штета а о силини експлозије сведоче полупана стакла и оштећени прозори.

Полиција је траком опасала место несреће и у току је вишесатни увиђај.