Од последњег извештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у последња 24 часа, у Институту за јавно здравство РС, УКЦ РС , Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 386 лабораторијских узорака, а нови вирус корона корона потврђен је код 53 особе у Републици Српској.


Ради се о 32 мушке и 21 женској особи, од којих је 20 млађе, 25 средње и осам особа старије животне доби.Према мјесту пребивалишта, по 10 особа је из Бањалуке и Љубиња, осам из Власенице, шест из Зворника, пет из Братунца, по три из Челинца и Добоја, двије из Козарске Дубице и по једна из Модриче, Пала, Угљевика, Сребренице, Костајнице и Невесиња.До сада је у Републици Српској потврђено 2.090 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 121 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У РС, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.300 особа, а тестирано је укупно 35.684 особа.Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 116. Укупан број лица код којих је тест позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 171. У Републици Српској под здравственим наџором тренутно је 2.061 особа, а надзор је завршен код 36.571 особа.