Јелена Тривић о нападима на СПЦ у Црној Гори: Нико се силом НИЈЕ ВЕЧНО ОДРЖАО, па неће ни Милов режим

Novosti Online / С.М.

25. 06. 2020. у 15:14

Јелена Тривић изразила забринутост због тренутног стања у Црној Гори и потресних сцена полицијске тортуре над народом, свештенством Српске православне цркве и политичким неистомишљеницима

Јелена Тривић о нападима на СПЦ у Црној Гори: Нико се силом НИЈЕ ВЕЧНО ОДРЖАО, па неће ни Милов режим

Јелена Тривић - фото ПДП

Посланик ПДП у Народној скупштини Републике Српске Јелена Тривић изразила је дубоку забринутост због тренутног стања у Црној Гори и потресних сцена полицијске тортуре над сопственим народом, свештенством Српске православне цркве и политичким неистомишљеницима које су дубоко узмнемириле и јавност Републике Српске. Тривићева истиче да такво понашање представља најгрубље кршење демократских и цивилизацијских тековина.- Режим Мила Ђукановића по ко зна који пут доказује да му ништа није страно, да ће за политичку корист и опстанак на власти употријебити све, па и силу против властитог народа. Нико се силом није вечно одржао, па неће ни Милов режим. Они по узору на неке наше политичаре, куповином посланика покушавају у потпуности да игноришу изборну вољу грађана и на тај начин, остваре потпуну власт у местима где то нису, рекла је Тривићева и додала да је овај режим који је оковао све народе у Црној Гори, а највише српски народ, управо бруталном употребом силе показаје да му се ближи крај и да су демократске промене у Црној Гори неминовне.


- Верујем да ће оне који су налогодавци ових немилих сцена ускоро стићи казна. Народу Црне Горе желим да истраје у борби за демократску и слободну Црну Гору. Желим то свим народима који живе у Црној Гори, а поготово нашем српском народу који је ударом режима на Српску православну цркву ударио на темеље и идентитет српског народа,истакла је Тривићева и подсетила да је српски народ опстао у Црној Гори и пред већим окупатором, опстаће и под овим и изборити се за своја уставна и цивилизацијска права у 21. веку.


- Сматрам да сваки политичар у Републици Српској треба да има јасан став по овом питању, јер наша је обавеза да подржимо наш народ гђе год се он налазио. Ово јесу тешка времена за Србе у Црној Гори јер им се покушава отети вековна традиција и идентитет, што је недопустиво. Верујем да ће Црна Гора бити симбол српских победа у миру - закључила је Тривићева.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације