АПЕЛ Срба из Дрвара: Глас за Вучића, глас за опстанак Срба! (ФОТО)

NovostiOnline/С.М.

среда, 17. 06. 2020. у 17:15

АПЕЛ Срба из Дрвара: Глас за Вучића, глас за опстанак Срба! (ФОТО)

Вучић у Дрвару/Фото Д. Поздеровић

Српски корпус у федерацији БиХ има велика очекивања од избора у Србији
БАЊАЛУКА - Срби у Федерацији БиХ никада неће заборавити да је Александр Вучићу први председнику Србије који је дошао у Дрвар. Обећао је Вучић у Дрвару инвестиције и нова радна места. То се који месец касније десило. Отворена је фабри. Зпаослени су људи након деценију чекања посла по бироима.

Србија није заборавила Дрвар ни Србе у Федерацији БиХ. Председник Александар Вучић је дошао у Дрвар и подржао српски народ. Подржао је наш опстанак. Србија и политика Александра Вучића је улила наду у опстанак српског рода у Федерацији БиХ,каже за Новости, Миле Марчета, председник Иницијативног одбора кровне асоцијације Срба у ФБиХ.

Он додаје да због свега што је урадила актуелна власт у Србији према српском народу у Федерацији БиХ, постоји и морална обавеза да се на предстојећим изборима подржи Александар Вучић.


- Позивамо све наше грађане Дрвара, Грахова, Гламоча, Петровца, Крајине, а који могу да гласају на изборима у Србија, да на исте изађу, и свој глас дају Александру Вучићу и актулној власт у Србији, истиче Марчета.


Она каже да су поменути бригом и делима за Србе у ФБиХ и РС показали да имамо матицу која се брине за нас.


Миле Марчета, Фото Д.Поздеровић- Долазак Александра Вучића у Дрвара заслужује подршку Срба. Нисмо убеђени да ће нека друга власт у Србији водити рачуна о нама као што то ради актуелна власт у Србији. Апелујемо на Србе који вуку порекло из наших крајева да изађу и дају свој глас онима који се боре за српски народ. Глас за Вучића је глас за опстанак Срба. Јединство је наш спас. Ако само и помислимо да не будемо јединствени нестаћемо. Јединство мора да постоји, поручује Марчета.


Он истиче да је српски народ данас под великим ударом у региону.


- У Црној Гори желе да отму све што је српско. У Хрватској не смете ни рећи да сте Србин. О било каквим правима је смешно и говорити. Након што прођу избори очекујемо и нови долазак председника Вучића у Дрвар да види шта смо све урадили уз помоћ Србије, истакао је Марчета.


Дрвар, Фото Д. Поздеровић

ВУЛИН И СЕЛАКОВИЋ


Марчета каже да су Срби у ФБиХ добили велику помоћ и од министра Александра Вулина и Николе Селаковића генралног секретара Председника Србије.

- Њихови чести доласци само су нам билоп јиш један доказ добре вољу за опстанак Срба у Федерацији БиХ, истиче Марчета

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације