Врховни суд Републике Српске потврдио је пресуду Саши Видовићу (37) и правоснажно га осудио на 19 година затвора, док је Александру Булатовићу казна умањена са 18 на 16 година затвора због убиства Мирослава Лазаревића (32), који је 16. октобра 2016. године изрешетан у Источном Новом Сарајеву.

Секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић каже да је у односу на Видовића судско веће, као неосноване, обдило жалбу одбране, али и Тужилаштва РС и у потпуности потврдило првостепену пресуду коју је, у поновљеном поступку, изрекао Окружни суд у Бањалуци.

- Када је у питању жалбе одбране Александра Булатовића она је делимично уважена. Због тога казна је преиначена и осуђен је на 16 година затвора - рекла је Деспотовић.

У пресуди се наводи да су Видовић и Булатовић заједно и по претходном договору месецима припремали и организовали убиство Лазаревића. Набавили су возило "BMW X5", које је у јулу 2016. украдено у Мостару и на њега поставили таблице које су украдене у Бијељини. Критичног дана жртву су сачекали да "Голфом 7" приђе "лежећем полицајцу" у Београдској улици u Источном Новом Сарјеву и када је успорио вожњу пресрели су га и према њему испалили 24 хица из аутоматске пушке, калибра 7,62 милиметра. Лазаревић је погођен са пет хитаца у леђа, доњу вилицу, грудни кош и коlено. Смртоносан је био хитац у колено, јер је пројектил прекинуо вену и артерију и Лазаревић је умро услед искрварења.


Саша Видовић - Фото: О.М.

Прочитајте још: ПРЕСУДА ЗА УБИСТВО: За ликвидацију Мирослава Лазаревића 37 година робије

Убице су побегле према Сарајеву и испред зграде у Алеји липа запалили украдени "BMW", у коме су оставили пушку и два оквира метака, који су изгорели. Пешке су наставили да беже, али су их приметили грађан и то дојавили полицији која је Видовића и Булатовића ухапсила на основу описа.