У Републици Српској у последња 24 сата две особе су преминуле од последица вируса корона, док је забележен 31 нови случај заразе од чега чак 23 у Фабрици обуће "Алфа" у Модричи!


Према подацима Института за јавно здравство РС преминули су мушкарац и жена из Котор Вароша и Бањалуке и обоје су имали хронична удружена обољења.


Извршено је тестирање 296 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 31 особе. Ради се о 25 жена и шест мушкараца. Од тога су 23 особе из Модриче, три из Бањалуке, две из Дервенте, те по једна из Прњавора, Добоја и Приједора.


- Од 31 новозараженог, 23 особе су радници Фабрике обуће "Алфа" у Модричи. Хигијенско епидемиолошка служба Дома здравља Модрича приступила је епидемиолошкој обради запослених, извршено је испитивање контаката и анкетирање. Предузете су све епидемиолошке мере и одређена кућна изолација за све особе које су биле у контакту са зараженима. ХЕС ДЗ Модрича наставља да проводи све активности на спречавању и сузбијању ширења инфекције у фабрици - саопштио је Институт за јавно здравство РС.


У Републици Српској потврђено је укупно 1.469 случајева вируса корона. Преминуло је 116 особа, док се 991 опоравило.


Хоспитализована је 81 особа, од чега 21 у УКЦ РС и 60 у општим болницама. На Одељењу КОВИД 19 налази се 19 пацијената са тежом и средње тешком клиничком сликом, док је у изолацији девет пацијента. У објектима за изолазицу, где су смештене позитивне особе без симптома, налази се 67 особа.


Под здравственим надзором тренутно су 853 особе, а надзор је завршен код 34.694 особа.