Мистериозно самоубиство у Бањалуци: Сам себи испалио два метка у главу!?

NovostiOnline/М.О.

среда, 03. 06. 2020. у 15:16

Мистериозно самоубиство у Бањалуци: Сам себи испалио два метка у главу!?

Фото М.О.

Тело је јуче око 12.10 часова пронађено у подземној гаражи зграде у улици Милана Радмана. У први мах све је изгледало као убиство али докази, који су затечени на лицу места, су пркосили том закључку
Д. Т. (49) из Бањалуке, који је јуче пронађен мртав у улици Милана Радмана, извршио је самоубиство испаливши сам себи два метка у главу из пиштоља "ЦЗ".

На то указују прелиминарни резултати истраге коју спроводе бањалучко Окружно јавно тужилаштво и ПУ Бањалука. Тело је јуче око 12.10 часова пронађено у подземној гаражи зграде у улици Милана Радмана. У први мах све је изгледало као убиство али докази, који су затечени на лицу места, су пркосили том закључку.

- Било је много нејасноћа, јер су на глави страдалог уочене две улазне ране. Једна је била испод браде, а друга на слепоочници. Поред тела је затечен пиштољ, који је власништво Д. Т., као и две чауре - каже извор близак истрази.

Појашњава да су због тога поред инспектора за крвне деликте на увиђај изашли дежурни тужилац, те специјалиста судске медицине. Наложена је и обдукција којом је, како сазнајемо, потврђено да је било могуће да Д. Т. сам испали оба хица.

- Обдукција је потврдила да први хитац, који је испаљен испод браде, није био смртоносан. Д. Т. је преминуо од другог хица, испаљеног у слепоочницу - открива добро упућени извор.

У Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци потврдили су да је увиђај на лицу места извршила дежурни тужилац Биљана Јанковић у сарадњи с полицијом.

- У конкретном случају нису пронађени елементи кривичног дела - рекла је портпарол ОЈТ Бањалука Маја Ђаковић Видовић.

Мотив због које је Д. Т. дигао руку на себе није познат.