Фахрудин Радончић, министар безбедности БиХ поднеће оставку на седници Савета минситара БиХ која је заказана данас за 15 сати. Радончић је изјавио да су три разлога због којих се одлучио на такву одлуку те да је чекао крај пандемије и именовање свог заменика.

Први разлог је различито схватање мигрантске кризе, затим лична процјена да су односи СДА, СНСД и ХДЗ БиХ такви да задуго неће направити добар амбијент за рад Савету министара БиХ, а трећи афера "Респиратори", односно оно што се догађало посљедњих дана.

- Ја сам подржао тужиоце, полицију и независно правосуђе да санкционишу аферу и бруталну пљачку, а СДА је то протумачила као удар на Бошњаке и бошњачки политички фактор. Очигледно да различито доживљавамо ствари које се тичу системске корупције. Не прејудицирам ко је крив, ја сам за независно правосуђе, али не можемо делити политичке ставове на начин да се прави харанга на Тужилаштво БиХ, да се проглашава антибошњачком активношћу, а знамо да су сви тужитељи у овом предмету Бошњаци, рекао је Радончић за Кликс.

Он истиче да нема никаквих личних анимозитета између њега и председника СДА Бакира Изетбеговића, већ да се ради о стратешким разликама.