Модрича, 01.06.2020.- Институт за јавно здравље Републике Српске саопштио је последњег мајског дана да је 6 особа из Модриче било позитивно на корона тесту, што је изазвало узнемирење грађана. Ради се о троје деце која су повезана за ситуацију у модричком вртићу пре две седмице.Тако је рад дечијег вртића обустављен до даљњег Ново заражене одрасле особе су две средње а једно старије старосне доби. По једно долазе из Дугог Поља, Модриче а радница фабрике обуће је из Милошевца. Од почетка пандемије ово је највећи број заражених из Модриче у једном дану.У Дому здравља се дневно обави око 40 тестирања на вирус.


- Ново заражена деца два пута су била негативна на тесту а последњи је показао да су заражена.Напомињем да деца нису из групе у којој радила заражена васпитачица од 18 маја, када је вртић понов затврен - нагласио је Дарко Стефановић директор Дома здравља Модрича.


Кад је у питању заражена радница фабрике обуће, Дом здравља је у сарадњи са локалном заједницом и Институтом за јавно здравље предузео све прописане мере и све раднице које су долазиле са њом у контакт ставаљене су у изолацији.


- Добили смо информацију да позитивна на корону једна радница запослена у локалној фабрици гдје има више радника. У радној групи гдје је та особа ради има око 40 лица којима је већ изречена мера изолације.Предузимао све мере за сузбијање и ширење корона вируса, свакодневно пратимо ситуацију и настављамо и даље борбу против овог вируса - рекао је Стефановић.


Прочитајте још: Одлука Штаба за ванредне ситуације: Дозвољен рад базенима, БЕЗ СПОРТА до 8. јуна


Иначе од почетка пандемије, зараза је до сада потврђена код 32 лица у Модричи. Осам пацијента су се опоравило, пет је преминуло, а 19 се још лечи. Тренутно се под здравственим надзором у кућној изолацији налази 313 лица, а од почетка епидемије кроз здравствени надзор је прошло више преко 1000 грађана.