Мирко Шаровић: Оваквих резолуција је у последњих 30 година било више од 100!

NovostiOnline/С.М.

понедељак, 01. 06. 2020. у 14:40

Мирко Шаровић: Оваквих резолуција је у последњих 30 година било више од 100!

Фото Д. Поздеровић

Мирко Шаровић, председник СДС рекао је у обраћању у Народној скупштини Републике Српске да је резолуција, као она што је недавно усвојена у Представничком дому Парламента БиХ, у посљедњих 30 година било више од 100
Мирко Шаровић, председник СДС рекао је у обраћању у Народној скупштини Републике Српске да је резолуција, као она што је недавно усвојена у Представничком дому Парламента БиХ, у посљедњих 30 година било више од 100.

Он је рекао да је суштина Резолуције била да се осуди усташки покрет и одржавање мисе за Блајбург те предаја јасеновачке грађе.

-Суштина заказивања седнице НСРС је да се оправда прича око јасеновачке грађе и да нам се прода то као нешто што је добро, рекао је Шаровић додајући да је амандман на јасеновачку грађу изворно СДС, а не нечији из Сарајева.

Бранислав Бореновић, председник ПДП, рекао је да је од изузетне важности што се Резолуцијом осуђује уплитање Хрватског сабора у вези догађаја и мисе за Блајбург.

-Оправдано је да Парламент БиХ од Председништва БиХ и Министарства вањских послова БиХ тражи да се осуди уплитање Хрватског сабора, рекао је Бореновић додајући да је за њега незамисливо и срамно да је осим ХДЗ БиХ само СНСД био против.

Он је рекао да је један од разлога због којег СНСД није гласао је и јасеновачка грађа јер је Милорад Додик, тадашњи председник Владе РС и актуелни председник СНСД, то предао и она је на крају завршила у Хрватској.

Горан Селак, председник СПС, рекао је да је Резолуција кориштење историје у дневнополитичке сврхе те да се неће дозволити прекрајање историје.

-Нису то били злочини над Бошњацима и Хрватима, рекао је Селак.

Драган Чавић, председник НДП, рекао је да је НДХ фашистичка творевина која је учинила геноцид над Србима питајући се како је могуће да у Резолуцији стоји реченица "Поносни на антифашистичку традицију грађана Босне и Херцеовине, Бошњака, Хрвата, Срба и Осталих" и због чега нема Јевреја који су сврстани у Остале.

У Бањалуци се одржава посебна сједница Народне скупштине Републике Српске о Резолуцији о поштовању жртава фашистичког режима и покрета, коју је усвојио Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.


Коментари (1)

Prellee

01.06.2020. 22:26

Najveći problem Šarovića je što sve jednostavno omalovažava, potcjenjuje i ne pokaziva neku želju da se bori i zastupa Srpaki interes. Zašto!? Zato što je izgubio povjerenje Srpskog naroda, zato što nema podršku u Republici Srpskoj, zato što mu do interesa Srba više nije stalo, zato što mu u Sarajevu mjesto jedino može ponuditi Bakir Izetbegović. Čovjek bez pokrića u Srpskom narodu. Može se reči, izdajnik u svakom pogledu za Srpski narod.