Министарка РС појаснила: Ево како грађани Српске могу користити туристичке ваучере

Novosti Online / Р.С.

четвртак, 28. 05. 2020. у 23:07

Министарка РС појаснила: Ево како грађани Српске могу користити туристичке ваучере

Фото Д. Поздеровић

Влада РС донела је данас уредбу којом се дефинише како грађани Републике Српске могу користити туристичке ваучере
Влада РС донела је данас уредбу којом се дефинише како грађани Републике Српске могу користити туристичке ваучере. Вредност ваучера је 100 КМ и представља максимални износ средстава, која корисник ваучера може једном у току 2020. године користити за плаћање услуге смештаја (ноћење са доручком), без обзира на вредност извршене услуге смештаја.

Министарка трговине и туризма РС Сузана Гашић појаснила је да сада следи први корак - расписивање јавног позива како би се привредни субјекти, који буду заинтересовани за сарадњу на овом пројекту, могли пријавити.

-То су они који пружају услуге смештаја и туристичке агенције, преко којих ће се моћи уговарати аражмани - истакла је Гашић.

Списак ће затим бити објављен на страници Владе РС и грађани ће знати код кога могу да резервишу смештај.

-Право на кориштење ваучера има сваки пунољетни грађанин са пребивалиштем у РС. Грађани ће моћи да се пријаве за кориштење помоћу апликација. Предуслов ће бити да су претходно већ резервисали смештај на територији РС - рекла је Гашић.

Она је истакла да је циљ помоћи привреди и туризму РС, али и да се освијесте грађани да бар дио одмора проведу у РС.

Угоститељ је дужан да услуге смештаја (ноћење са доручком) пружи кориснику ваучера лично, у угоститељском објекту за који је издата потврда о резервацији и који послује ван места пребивалишта корисника ваучера.

Прочитајте још: Пунолетним грађанима ваучери од 100 КМ за одмор у Српској

Ваучер може користити само особа на чије име ваучер гласи, а угоститељ, односно туристичка агенција, наплаћује кориснику услугу умањену за вредност ваучера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације