Биланс у Српској: Преминуо један, три позитивна случаја

Novosti online / О. М.

27. 05. 2020. у 11:02

Биланс у Српској: Преминуо један, три позитивна случаја

Фото Д. Поздеровић

У последња 24 сата у Републици Српској преминуо је мушкарац из Добоја, који је био позитиван на вирус корона, који је имао више хроничних удружених обољења

У последња 24 сата у Републици Српској преминуо је мушкарац из Добоја, који је био позитиван на вирус корона, који је имао више хроничних удружених обољења. Од почетка епидемије у Српској је преминуло 108 људи, док се 801 опоравило.

Од последњег епидемиолошког извештаја регистрована су три нова случаја заразе вирусом, што је укупно 1.374 особе. Тестирано је 449 особа, а позитивне су три жене ииз Бањалуке, Козарске Дубице и Теслића.

- Укупан број хоспитализованих је 130, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 52, а у општим болницама 78 пацијената. На Одељењу КОВИД 19 хоспитализована су 22 пацијената са тежом клиничком сликом, док је у изолацији шест пацијента - саопштио је Институт за јавно здравство РС.

У објектима за изолацију, где се налазе заражени без симптома или са благом клиничком сликом, налази 147 особа.

Под здравственим надзором у Српској је тренутно 2.735 особа, а надзор је завршен код 32.289 особа.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације