Биланс у Српској: Преминула три пацијента, седам новозаражених

Novosti Online / О. М.

уторак, 26. 05. 2020. у 12:40

Биланс у Српској: Преминула три пацијента, седам новозаражених

Фото: Д. Поздеровић

У Републици Српској минулог дана преминула су три мушкарца, који су били позитивни на вирус корона, што је укупно 107 умрлих
У Републици Српској минулог дана преминула су три мушкарца, који су били позитивни на вирус корона, што је укупно 107 умрлих.


- Ради се о три особе, старије животне доби, из Бањалуке, Козарске Дубице и Кнежева који су имали више хроничних удружених обољења - саопштио је Институт за јавно здравство РС.


У последња 24 сата тестирано је 213 лабораторијских узорка, а вирус корона је потврђено код седам особа, четири мушкарца и три жене. Њих четворо је из Бањалуке, двоје је из Котор Вароша и једно из Новог Града. Укупно је заражена 1.371 особа, док се њих 791 опоравило.


- Укупан број хоспитализованих особа са потврђеним присуством или сумњом на присуство вируса корона у Републици Српској је 140, на Универзитетско клиничком центру Републике Српске 53, а у општим болницама 87 пацијената. На Одјељену КОВИД 19 налазе се 24 пацијента са тежом клиничком сликом, док је у изолацији пет пацијената - наводи се у саопштењу.


Прочитајте још: Петоро Модричана изгубило битку са вирусом корона


У објектима за изолацију налазе се 142 позитивне особе, без симптома или са благом клиничком сликом. Под здрасвтвеним надзором тренутно је 2.769 особа, а надзор је завршен код 32.179 особа.