Биланс у Српској: Преминуло двоје, петоро позитивно

NovostiOnline/О.М.

понедељак, 25. 05. 2020. у 09:23

Биланс у Српској: Преминуло двоје, петоро позитивно

Фото Д. Поздеровић

У последња 24 сата у Републици Српској преминула су два мушкарца који су били позитивни на вирус корона, што је укупно 104. смртни случај
У последња 24 сата у Републици Српској преминула су два мушкарца који су били позитивни на вирус корона, што је укупно 104. смртни случај.


Ради се о 71-годишњаку који је умро у УКЦ РС и 57-годишњаку који је преминуо у болници у Приједору.


- Преминули су имали више хроничних удружених обољења - саопштило је Министарство здравља и социјалне заштите РС.


Од последњег извештаја тестирана су 194 уyорка, а позитивно је пет особа. То је укупно 1.364 заражених, а до сада се опоравило 768 људи.


- Реч је о мушкарцу и четири жене из Бањалуке, Теслића, Рибника, Котор Вароша и Прњавора. Од тога су две особе имале контакт са претходно потврђеним случајевима, док остале нису могле да наведу јасну епидемиолошку везу. Двие особа су хоспитализоване, док ће остале бити у изолацији - наводи се у саопштењу.


У УКЦ РС укупно се лечи 57 особа са потврђеним присуством или сумњом на корона вируса. На Одељењу КОВИД 19 хоспитализовано је 28 пацијената теже клиничке слике, док је у изолацији један. На респираторима су два пацијента, док су два на неинвазивном моду механичке вентилације. На Одјелу хирургије су три пацијента са лакшом до средње тешком клиничком формом, а на Одјелу пулмологије 21 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом.


У Болници "Свети Апостол Лука" у Добоју збринут је 51 пацијент са КОВИД 19. У Општој болници Требиње 13, у Болници "Доктор Младен Стојановић" у Приједору 16, у ЈЗУ "Болница Градишка" шест и у Универзитетској болници у Фочи два пацијента.


У објектима за изолацију, у којима су позитивне особе без симптома, налази се 150 особе.


У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 3.374 особе, а надзор је завршен код 31.423 особе. На вирус корона тестирано је укупно 24.656 особа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације