У Српској на вирус корона позитивно још 13 особа, двоје на респираторима

О. М.

субота, 23. 05. 2020. у 10:06

У Српској на вирус корона позитивно још 13 особа, двоје на респираторима

Фото: Д. Поздеровић

У последња 24 сата извршена су 524 лабораторијска тестирања, а позитивно је осам жена и пет мушкараца

У Републици Српској на вирус корона позитивно је још 13 особа, што је укупно 1.351 заражених. Од последица КОВИД-19 умрло је укупно 100 људи, док се 737 људи опоравило.

У последња 24 сата извршена су 524 лабораторијска тестирања, а позитивно је осам жена и пет мушкараца. По три особе су из Приједора и Бањалуке, по две из Мркоњић Града и Теслића, и по једна из Дервенте, Козарске Дубице и Прњавора.

- Шест особа је имало контакт са претходно потврђеним случајевима. Једна особа је хоспитализована, док ће остале бити у изолацији у складу са дефинисаним процедурама - саопштило је Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске.

У УКЦ РС укупно лечи 68 особа са потврђеним присуством или сумњом на корона вируса. На Одељењу КОВИД 19 хоспитализовано је 27 пацијената теже клиничке слике, док је у изолацији један. На респираторима су два пацијента и један на неивазивном моду механичке вентилације. На Одјелу хирургије је 17 пацијента са лакшом до средње тешком клиничком формом, а на Одјелу пулмологије 20 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом.

У Болници "Свети Апостол Лука" у Добоју збринуто је 49 пацијента са КОВИД 19. У Општој болници Требиње 12, у Болници "Доктор Младен Стојановић" у Приједору 17, у ЈЗУ "Болница Градишка" пет и у Универзитетској болници у Фочи два пацијента.

У објектима за изолацију, у којима су позитивне особе без симптома, налази се 171 особа.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.579 особа, а надзор је завршен код 31.149 особа. На вирус корона тестирано је укупно 24.012 особа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације