У Републици Српској у последња 24 сата три особе су преминуле од последица КОВИД-19, што је укупно 100 мртвих. На вирус корона позитивно је још 19 особа, што је укупно 1.339 заражених, док се 715 особа опоравило.

Од последњег извештаја извршено је 617 лабораторијских тестирања, а позитивно је 16 мушкараца и три жене. По четири особе су из Модриче, Мркоњић Града, Теслића и Бањалуке, те по једна особа из Гацка, Приједора и Бијељине.

- Од новозаражених 15 је имало контакт са раније позитивном особом. Три особе су хоспитализоване, а остали ће бити у излолациј у складу са дефинисаним процедурама. - саопштило је Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске.

У УКЦ РС укупно лече 64 особе са потврђеним присуством или сумњом на корона вируса. На Одељењу КОВИД 19 хоспитализована су 22 пацијента теже клиничке слике, док су у изолацији два пацијента. На респираторима су два пацијента и један на неивазивном моду механичке вентилације. На Одјелу хирургије је 12 пацијента са лакшом до средње тешком клиничком формом, а на Одјелу пулмологије 25 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом.

У Болници "Свети Апостол Лука" у Добоју збринуто је 49 пацијента са КОВИД 19. У Општој болници Требиње 12, у Болници "Доктор Младен Стојановић" у Приједору 19, у ЈЗУ "Болница Градишка" пет и у Универзитетској болници у Фочи два пацијента.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.418 особа, а надзор је завршен код 29.583 особе. На вирус корона тестирано је укупно укупно 23.513 особа.

У објектима за изолацију, у којима сеу позитивне особе без симптома, налази се 180 особа.