Платформа Српске демократске странке (СДС) за наступ на локалним изборима садржи политике те странке којим се третира више питања битних за живот грађана у свакој локалној заједници са акцентом на више овлаштења и средстава која требају припасти локалној заједници, изјавио је председник ове странке Мирко Шаровић.

Он је навео да је изборну платформу разматрало Председништво СДС на данашњој седници у Бањалуци и да је у основи да ће СДС заговарати враћање одређених надлежности на локалне заједнице, као што су инфраструктура, водопривреда, шумарство, те тражење више подстицаја и подршке за неразвијене и изразито неразвијене општине.

Шаровић је новинарима рекао да Бањалука, уколико жели промене на предстојећим локалним изборима, мора имати једног кандидата опозиције за градоначелника, те додао да за сада има више кандидата између којих ће се вршити избор.

Он је навео да је Председништво СДС данас закључило да се покрену сви механизми пред надлежним институцијама, пре свега, тужилаштвима у Републици Српској, али и Тужилаштву БиХ због синоћње изјаве српског члана Председништва БиХ Милорада Додика у Народној скупштини Републике Српске да се врши прислушкивање посланика из опозиције.

Шаровић је за данашњи састанак Миће Мићића са лидером СНСД Милорадом Додиком, рекао да није никакво изненађење, јер је Мићић већ више месеци деловао супротно политици и ставовима СДС, због чега је и искључен из странке.

За посланика СДС Дарка Митрића, који је такође присуствао том састанку, Шаровић је рекао да ће се видети која је његова одлука и да свако има право да бира где жели да иде.

Он је додао да Митрић добро зна да је мандат добио као члан СДС и да ће знати у том смислу и да се понаша.

Члан Председништва СДС Томица Стојановић рекао је да ће СДС у Бијељини и даље бити веома јак и да ће и даље бити окосница политичког вођења, те да "Бијељина неће бити као Добој".

Шеф Клуба посланика СДС у Народној скупштини Српске Миладин Станић рекао је да у прњаворској општинској организацији СДС нема никаквих подела, да је та организација јединствена и да председник општиног одбора Немања Васић неће бити смењен.

-Због потребе да млади људи дођу до изражаја и преузму одговорност за изборе и Васићева оставка ће бити статутарна оставка, како би га до следећих избора заменио његов заменик, навео је Станић.