Народни посланици у Републици Српској данас су на 13. посебној седници усвојили одлуку о укидању ванредног стања за територију Републике Српске уз један усвојени закључак.

Закључак гласи: „Народна скупштина Републике Српске констатује да су Главни координациони тим, Републички кризни штаб, Председник Републике и Влада Републике Српске у ванредној ситуацији и ванредном стању, а које је проглашено услед пандемије вируса ЦОВИД-19, максимално предано и ефикасно обављали своје дужности, те да је правовременим поступањем поменутих органа сачувано јавно здравље грађана Републике Српске и одржана привредна активност“.

Овај закључак предложили су клубови посланика СНСД-а, ДНС-а, ДЕМОС-а, НДП-а, Уједињене Српске, СПС-а и СП-а.

О осталим тачкама дневног реда гласаће се у „Дану за гласање“ по окончању расправе.

У наставку заседања, посланици НСРС ће расправљати о тачки - Потврђивање аката које је донео председник Републике за време ванредног стања и доношење одлуке о престанку важења уредаба са законском снагом.

Премијер РС Радован Вишковић је у завршном излагању најавио да ће ускоро бити укинут и полицијски час, али да и даље остаје обавеза држања физичке дистанце и ношења заштитних маски.