У Републици Српској регистровано је 14 нових случаја заразе вирусом корона, што је укупно 1.320. Од последица КОВИД 19 умрло је 97 људи, док се 658 опоравило.


У последња 24 сата извршено је 466 лабораторијских тестирања, а позитивно је пет мушкарца и девет жена. Ради се о четири особе су из Невесиња, три из Бањалуке, по две из Гацка и Модриче, те по једна из Мркоњић Града, Српца и Теслића.


- Хоспитализоване су две особе, док ће остали бити у изолацији у складу са дефинисаним процедурама. Укупно пет особа је навело контакт са позитивним лицем, док остали нису могли да наведу јасну епидемиолошку везу - саопштило је Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске.


У УКЦ РС укупно лечи 75 особа са потврђеним присуством или сумњом на корона вируса. На Одељењу КОВИД 19 хоспитализовано су 26 пацијента теже клиничке слике, док су у изолацији три пацијента. На респираторима су два пацијента и један на неивазивном моду механичке вентилације. На Одјелу хирургије је 17 пацијента са лакшом до средње тешком клиничком формом, а на Одјелу пулмологије 26 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом.


Прочитајте још: У УКЦ РС преминула још два пацијента позитивна на вирус корона


У Болници "Свети Апостол Лука" у Добоју збринута су 52 пацијента са КОВИД 19. У Општој болници Требиње 12, у Болници "Доктор Младен Стојановић" у Приједору 19, у ЈЗУ "Болница Градишка" пет и у Универзитетској болници у Фочи два пацијента.


У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5.030 особа, а надзор је завршен код 29.295. На вирус корона тестирано је укупно 22.919 особа.