Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је Резолуција о поштовању жртава фашистичког режима и покрета, која је данас добила подршку посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, невиђена подвала и потпуна ревизија историје, у функцији бошњачке политичке елите.

-Они који су то подржали желе да релативизују ствар, а они коју су то подржали у име српског народа нису водили рачуна о српском страдању и огромним жртвама које су Срби имали, рекао је Додик.

Он је упозорио да се упорно у БиХ заборављају српске жртве, попут 2.500 Срба побијених у Грабовици, код Бихаћа, али и у другим заборављеним српским стратиштима.

Према његовим речима, необјашњиво је како су то Бошњаци антифашистички народ, ако нису постојали у Другом светском рату, јер су тада били муслимани и нису били ни заокружени као народ.

Додик констатује да се у резолуцији нигђе не помиње геноцидност над Србима у Другом светском рату, и то је само један од доказа покушаја лажирања историје и страдања Срба.

Осврћући се на примедбе на његов рачун на данашњој сједници Представничког дома БиХ у вези са слањем архивске грађе из Јасеновца, Додик је истакао да је тај материјал послао у Музеј холокауста у Вашингтону и да о тим документима сада брину Јевреји, а својевремено су могли завршити у рукама СФОР и бити премјештени у Загреб.

Према његовим речима, срамна је улога и посланика из реда СДС и ПДП у вези са изгласавањем овог акта.