У Републици Српској регистровано је 14 нових случаја заразе вирусом корона, што је укупно 1.306. Од последица КОВИД 19 умрле су 93 особе, док се 658 опоравило.


У последња 24 сата извршено је 529 лабораторијских тестирања и позитивно је десет жена и четири мушкарца. По три особе су из Бањалуке, Приједора и Модриче, две из Теслића и по једно из Козарске Дубице, Рибника и Прњавора.


- Хоспиталозовано је пет особа, док ће остали бити у изолацији у складу са дефинисаним процедурама. Од новозаражених 10 особа није могло да наведе јасну епидемиолошку везу, док су четири биле у контакту са позитивним лицима - саопштило је Министарство здравља и социјалне заштите РС.


У оквиру активног надзора тестирано је 26 здравствених радника, а позитивно је једна медицинска сестра из Приједора, која се већ налази у изолацији. Тестирано је и 17 васпитача из вртића у Српцу и Теслићу и 20 особа из објеката за изолацију и сви су негативни.


У УКЦ РС укупно лече се 82 особе са потврђеним присуством или сумњом на корона вируса. На Одељењу КОВИД 19 хоспитализовано су 34 пацијента теже клиничке слике, док је у изолацији седам пацијената. На респираторима су три пацијента.


На Одељењу хирургије је 14 пацијента са лакшом до средње тешком клиничком формом, а на Одељењу пулмологије 24 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом.


У Болници "Свети Апостол Лука" у Добоју збринута су 53 пацијента са КОВИД 19. У Општој болници Требиње 14, у Болници "Доктор Младен Стојановић" у Приједору 18 и у Универзитетској болници у Фочи три пацијента.


У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.861 особа, док је надзор завршен за 29.150 људи. На вирус корона тестирано је укупно 22.491 особа.