Прилика за туризам у време кризе: Ваучери за домаће туристе на дестинацијама у Републици Српској

Р. С.

19. 05. 2020. у 22:24

Прилика за туризам у време кризе: Ваучери за домаће туристе на дестинацијама у Републици Српској
Председница Републике Српске Жељка Цвијановић, председник Владе Радован Вишковић и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, разговарали су у уторак о подршци у области туризма и хотелијерства

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић, председник Владе Радован Вишковић и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, разговарали су у уторак о подршци у области туризма и хотелијерства кроз издавање туристичких ваучера.

Њима ће се, како је наглашено, субвенционисати део трошкова смештаја домаћих туриста на туристичким дестинацијама у Републици Српској.

На састанку у Палати Републике, усаглашено је да се програм реализује посредством Компензационог фонда, а у циљу санирања негативних последица епедимије вируса корона, насталих у наведеним областима.

Ова мера истовремено представља и помоћ грађанима Републике Српске који се определе да део свог одмора проведу на домаћим туристичким дестинацијама.

Саговорници су закључили да и у времену кризе треба пронаћи прилику, не само за опоравак, већ и додатно јачање и промоцију туристичких потенцијала Републике Српске.

О овој теми биће више речи на радном састанку са представницима туристичких организација и хотелијера из Републици Српској, који ће бити одржан у петак, 22. маја у Палати Републике.

На састанку је разговарано и о начину раније најављене подршке медијским кућама и новинарима у Српској, који су у претходном периоду дали велики допринос у информисању грађана о епидемији.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)