Радећи на сузбијању илегалних миграција преко територије Босне и Херцеговине, припадници Јединице граничне полиције Зворник, су спречили још један случај кријумчарења илегалних миграната из Србије у БиХ, рекла је Јасминка Мујић, порпаролка ГП БИХ.

Ради се о шест илегалних миграната које су двојица држављана БиХ, покушали да прокријумчаре у возилу БХ ознака. Откривени су у месту Козлук, надомак Зворника, крај Дрине.

Према наредби тужиоца Тужилаштва БиХ, због сумње да су починили кривично дело кријумчарење особа, против осумњичених ће овој институцији бити достављен извештај. У току је даља рад на овом случају и утврђивању идентитета и порекла илегалних миграната. Такође, у протекла 24 сата, припадници ове јединице су на више локација у зони одговорности ЈГП Зворник од илегалног преласка државне границе одвратили 91 илегалног мигранта који су из правца Србије покушали да уђу на територију БиХ.

- Ублажавањем рестрикцијских мера како у суседним земљама, тако и у БиХ, очекује се и већи број илегалних миграција. Већ сада на подручју Зворника све је већи број миграната који покушавају илегално да предју државну границу, ради чега смо формирали посебан тим полицајаца на том подручју и прерасподјелом властитих снага те са свим расположивим средствима улажемо максималне напоре у заштити државне границе - изјавио је директор Граничне полиције БХ, Зоран Галић поводом све чешћих случајева откривања миграната приликом покушаја илегалних прелазака државне границе.